Stuurstoelen

Stuurstoelen

Om als kapitein het land in zicht te houden, is het noodzakelijk om op een hoge stoel achter het stuurwiel te zitten. Tijdens het varen, vooral bij lange tochten, wilt u natuurlijk genieten van comfort. De houten stuurstoelen van ARC Marine zijn onder meer iconisch vanwege de prettige zitting. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere varianten.

27 artikelen

Hoge regisseursstoel van ARC Marine: Een echte kapiteinsstoel

ARC Marine staat internationaal bekend om zijn teakhouten regisseursstoelen. De hoge modellen kunnen als stuurstoel én barkruk worden gebruikt. Onze regisseursstoelen zijn geliefd vanwege het zitcomfort, de hoge kwaliteit en het gemak waarmee het ingeklapt kan worden. Ze staan stevig en de armleuning zorgt, zeker bij langere vaartochten, voor een prettige zit. Daarnaast geven ze de kuip of kajuit een luxe uitstraling.

Onze klassieke hoge regisseursstoel, regisseursstoel I, heeft een gekruist frame en is eenvoudig op te bergen in de bakskist. Binnen vijf seconden heeft u de stoel ingeklapt tot een compact pakket dat weinig ruimte in beslag neemt. Het modernere model, regisseursstoel II, heeft twee zijpanelen voor extra stabiliteit maar is iets minder compact samen te vouwen. Qua zitcomfort doen ze niet onder voor elkaar.

De hoge regisseursstoel kan zowel met canvas als met deluxe kussens worden bekleed. Met een deluxe kussen kunt u comfortabel en ontspannen zitten, maar deze moet wel worden verwijderd om de stoel compact in te kunnen klappen. Bij canvas is dat niet nodig. De bekleding is in diverse kleuren verkrijgbaar. U kunt uw hoge regisseursstoel ook personaliseren door zelf de kleur en het materiaal van de stof te kiezen, bijvoorbeeld afgestemd op uw boot. Hoewel al onze regisseursstoelen geschikt zijn voor buitengebruik, raden we aan om de kussens eraf te halen wanneer het gaat regenen.

Teak stuurzitting met opbergruimte

Naast de hoge regisseursstoel hebben we een teak stuurstoel met verstelbare RVS poot in het assortiment. U kunt de stuurzitting ook plaatsen op een houten kolom met handige lade om allerlei spullen in op te bergen die u graag snel binnen handbereik heeft tijdens het varen. De bijhorende kussen is apart verkrijgbaar.

Stuurstoelen van hoogwaardig teakhout

Onze houten stuurstoelen zijn van hoogwaardige kwaliteit en daardoor ideaal voor het soms wat onstuimige leven aan boord. Ze zijn robuust, duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

De hoge regisseursstoelen zijn geolied en ongeolied verkrijgbaar. Ongeolied teak heeft een natuurlijke look en is onderhoudsvrij. Geolied teak ziet er luxe uit, maar na verloop van tijd vervaagt de olielaag en moet je het opnieuw aanbrengen.

Stuurstoel voor de boot kopen?

Een houten stuurstoel voor de boot bestelt u eenvoudig online. U kunt natuurlijk ook terecht bij uw dichtstbijzijnde dealer.