Luiken/Deuren en toebehoren

Luiken, deuren en toebehoren voor de boot

Naast teak meubels en accessoires, vindt u bij ons deurbeslag en hang- en sluitwerk voor de boot. Waaronder luikringen, sluitingen, vingerringen, deurscharnieren, deurstoppers, kajuithaken, kastdeurknoppen en meer. Ook voor ladefronten en een louvredeur op maat bieden wij een compleet bouwpakket. Ontdek hier onze teak (louvre)deuren, luiken en toebehoren.

29 artikelen

(Louvre)deuren en ladefronten

Heeft u teak louvredeuren nodig? Bij ARC Marine kunt u zelf een louvredeur voor de boot op maat maken. Daarvoor heeft u zijrails, lamellen profielen, eindstukken en pennen nodig. U kunt alles zelf op maat zagen en zo uw eigen louvredeur in elkaar zetten. Louvredeuren zijn handig aan boord doordat de lamellen zorgen voor voldoende ventilatie. Wanneer u natte zeilkleding ophangt in een kast, wordt het niet klam wanneer u de kast voldoende ventileert. Bekijk ook de ventilatieroosters. Onze kant-en-klare louvredeur met kozijn kunt u bijvoorbeeld gebruiken als inspectieluik of voor het afsluiten van de inbouwkastjes op uw boot.

Naast louvredeuren vindt u bij ons teak ladefronten in de maten 30,5x15,2 cm en 38x17,8 cm.  Deze worden geleverd met teakhouten omlijsting. 

Deurbeslag voor de boot

Om een deur of lade aan boord te openen, heeft u geschikt deurbeslag voor de boot nodig. Bijvoorbeeld vingerringen. Deze leveren wij in messing en teak en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Daarnaast hebben wij een ruime collectie kastdeurknoppen in chroom en messing en in verschillende diameters. Deze deurknoppen geven het interieur van uw boot een extra luxe uitstraling en staan prachtig in combinatie met teak. 

Om te voorkomen dat deuren gaan klapperen wanneer u aan het varen bent, is het handig om deurstoppers te monteren. In onze watersport webshop vindt u een magnetische deurstopper en een deurstopper met veer. De deur blijft op die manier goed vergrendeld.

Deur- en kastsluitingen voor de boot

Het openen en sluiten van deuren, luiken en kasten wordt een stuk makkelijker met hang- en sluitwerk voor de boot. Wij hebben onder andere de volgende sluitingen:

  • Luikringen: hiermee kunt u vloerluiken makkelijk openen en sluiten. ARC Marine heeft een grote collectie chromen en messing luikringen voor de watersport in verschillende maten.
  • Sluitingen: wanner u gaat varen kunnen (kast)deuren gaan klapperen. Dit voorkomt u door een bootsluiting op de deur te monteren. Bijvoorbeeld een drukknopslot, kogelsnapper, overslagsluiting of kajuithaak.
  • Patrijspoortsluiting: om uw patrijspoort goed af te sluiten, kunt u een speciale patrijspoortsluiting monteren. Ook deze vindt u in onze online watersportwinkel.

Scharnieren voor de boot

In onze watersport webshop bieden wij deurscharnieren, scharnieren voor klaptafels en scharnieren voor jaloeziedeuren. Zowel in messing als in chroom. Een boottafelscharnier kunt u gebruiken voor het open- en dichtklappen van een teak tafelblad

U kunt het deurbeslag, hang- en sluitwerk en ander bootbeslag online bij ons bestellen. Wanneer het product op voorraad is, kunnen wij het meestal dezelfde dag nog versturen.