Meubels

Teak meubelen voor op de boot: van regisseursstoel tot klaptafel

ARC Marine staat wereldwijd bekend om zijn grote collectie teak meubels voor op de boot. Van regisseursstoel tot klaptafel; dankzij de slimme ontwerpen zijn de bootmeubels van ARC Marine compact op te bergen in de bakskist. De hoogwaardige kwaliteit maakt de outdoor meubels van ARC bij uitstek geschikt voor het soms wat onstuimige leven aan boord.

Onze producten

Inklapbare stoelen: regisseursstoelen en meer

De watersportliefhebber laat het zich aan niets ontbreken aan boord. Comfort is het codewoord. Goede stoelen voor in de kuip en kajuit zijn daarbij essentieel. ARC heeft een ruime keuze aan inklapbare stoelen: dekstoelen, kuipstoelen, kajuitstoelen, ligstoelen, krukken, klapstoelen, stuurstoelen en natuurlijk de opvouwbare regisseursstoel. Deze laatste is compact inklapbaar zodat u altijd genoeg stoelen aan boord heeft om ook uw gasten een zitplek aan te bieden.

De bootstoelen van ARC Marine kunnen met canvas of deluxe kussens worden bekleed, in vrijwel alle kleurvarianten. Zelfs een ARC regisseursstoel met leer bekleden is mogelijk. U heeft de keuze uit geolied en ongeolied teakhout:

  • Geolied: wij kunnen onze teakhouten regisseursstoelen geolied leveren. De olielaag geeft een regisseursstoel een luxe uitstraling. Na verloop van tijd vervaagt de olielaag, met ARC Marine teakolie kunt u de olielaag zelf opnieuw aanbrengen. Regen en zeewater laten de olielaag sneller verdwijnen. Wanneer u de regisseursstoelen voornamelijk buiten gebruikt, raden wij aan om ongeoliede stoelen te kiezen.
  • Ongeolied: ongeoliede regisseursstoelen hebben een natuurlijke look die het overal goed doet. Het voordeel is dat u geen onderhoud aan uw bootstoelen heeft. Teakhout vergrijst wel na verloop van tijd. Mocht u de warme kleur van teakhout weer terug willen, dan kunt u de producten van Dulon gebruiken.

Regisseursstoel met naam

Wilt u de naam van uw schip achterop het kussen of canvas van uw ARC regisseursstoel laten borduren of drukken? Dat is mogelijk. Dit deden wij onder andere voor Linssen Yachts, Elling Yachts, Kuiper Verzekeringen en Yacht Focus. ARC levert ook teak regisseursstoelen voor de horeca. Zo is het interieur en de buitenruimte van strandclub Bries in Noordwijk volledig ingericht met de teak meubels van ARC Marine.

Teak stuurstoel voor de schipper

Om als kapitein het land in zicht te houden, is het noodzakelijk om op een hoge stoel achter het stuurwiel te zitten. ARC Marine heeft houten stuurstoelen in meerdere varianten. Waaronder de teakhouten hoge regisseursstoel, deze is verkrijgbaar in twee modellen. De klassieke variant, stuurstoel I, met een gekruist frame en een moderne variant, stuurstoel II, met twee zijpanelen voor extra stabiliteit.

Stuurstoel I is compact op te bergen en licht van gewicht. Stuurstoel II heeft een iets bredere zit, maar is minder compact opklapbaar. De opklapbare stuurstoel van ARC is geliefd vanwege de kwaliteit en het comfort. De hoge regisseursstoel kan zowel met canvas als met deluxe kussens worden bekleed. De kussens maken de stuurstoel bij uitstek geschikt voor een lange zit. Naast de hoge regisseursstoel hebben we een teak stuurzitting met verstelbare stuurstoelpoot.

Boottafels: klaptafels voor in de kuip en kajuit

De ruimte aan boord is vaak beperkt. Toch wilt u comfortabel kunnen ontbijten, lunchen, dineren en borrelen. ARC Marine heeft een grote collectie tafels die (deels) inklapbaar zijn. Deze ruimtebesparende houten meubelen voor op de boot hebben een minimale impact op de bewegingsvrijheid aan boord. Onze collectie scheepstafels bestaat uit:

  • Klaptafels: veel van onze kuip- en kajuittafels kunnen worden ingeklapt, zodat u ze in de bakskist kunt opbergen. Daarbij hebben de meeste tafels twee of drie posities waardoor ze in hoogte verstelbaar zijn. Zo kunt u de tafel als eettafel en als borreltafel gebruiken.
  • Bijzettafels: ook voor een kleine boottafel bent u bij ARC Marine aan het juiste adres. De teak tafeltjes zijn makkelijk verplaatsbaar en inklapbaar waardoor u ze altijd op kunt bergen wanneer u ze niet nodig heeft.
  • Tafelbladen: ARC Marine heeft een grote collectie tafelbladen in veel verschillende formaten. Zowel van massief teak als teak fineer. Deze laatste categorie is lichter van gewicht dan volteak. Met een uitklapbaar tafelblad profiteert u nog meer van de beperkte ruimte aan boord. De tafelbladen kunnen ook als kuiptafel voor een stuurstand worden gebruikt. Met de los verkrijgbare klapbeugels monteert u het tafelblad aan de stuurstand.
  • Tafelpoten: een tafelblad kan op een ARC tafelpoot worden gemonteerd. U heeft de keuze uit een vaste- of telescopische tafelpoot. De poot kan in een op- of inbouwvoet worden geplaatst zodat u de tafel makkelijk neer kunt zetten en weg kunt halen. Door meerdere voeten te monteren, bijvoorbeeld in de kuip en kajuit, heeft u maar één tafel nodig die u van binnen naar buiten kunt verplaatsen en visa versa.

Hoe onderhoud ik teak?

Teak is het meest duurzame hardhoutsoort. Het hout is bestand tegen weer en wind en daarmee bij uitstek geschikt voor aan boord. U kunt uw teak meubels voor op de boot gewoon buiten laten staan, ook als het regent. Na verloop van tijd wordt teak grijs. Met de producten van Dulon kunt u teak schoonmaken zodat het de oorspronkelijke kleur weer terugkrijgt.

Teakhouten meubels voor de boot kopen? 

ARC teak stoelen en tafels bestelt u makkelijk en snel online of ga naar uw dichtstbijzijnde dealer.