Scheepsbellen

Scheepsbellen in messing en chroom

Een scheepsbel is een klassieke toevoeging aan uw zeilboot, motorboot of sloep. Bij ARC Marine hebben we chromen en messing scheepsbellen in verschillende formaten. Ook thuis of in de kroeg komen deze scheepsklassiekers goed van pas. Bestel uw scheepsbel online of bij een van onze dealers.

2 artikelen

Klassieke bootaccessoires

Vroeger werd de scheepsbel gebruikt om de tijd aan te geven voor de scheepswachten. Elk half uur werd de klok geluid. Na acht keer luiden, na 4 uur dus, werden de scheepswachten afgelost. Ook bij gevaar of mist trok de bemanning aan de bel. Het touw aan de klepel wordt een ‘allemansend’ genoemd. Tegenwoordig wordt dit klassieke bootaccessoire voornamelijk ter decoratie gebruikt. Een messing of chromen scheepsbel geeft uw schip een luxe uitstraling. Hang bijvoorbeeld een bel naast uw naambord. Wij hebben de volgende maten: 

  • Messing scheepsbel: 7,5 cm, 15 cm en 17,5 cm
  • Chromen scheepsbel: 21 cm en 30 cm

Onze chromen scheepsbel is een mooi alternatief voor een rvs scheepsbel. De bel is gemaakt van verchroomd messing en daardoor van hoogwaardige, zware kwaliteit. Alle scheepsbellen worden geleverd met een ophangsysteem zodat u de bel aan de muur kunt bevestigen. 

Cadeautip! Wilt u een watersportliefhebber een waardevol cadeau geven? Laat een chromen of messing scheepsbel graveren met de naam van het schip en de doopdatum. 

Scheepsbel voor de kroeg, school of thuis

Niet alleen aan boord, ook thuis komt zo’n klassieke bel goed van pas. Bijvoorbeeld om duidelijk te maken dat iedereen aan tafel moet. Onze scheepsbellen worden ook gebruikt in kroegen (als cafébel), scholen (als schoolbel) en als voordeurbel. Tot slot: om uw chromen of messing bel na verloop van tijd weer te laten glanzen, kunt u messing-/koperpoets of chroompoets gebruiken. 

Heeft u nog vragen over dit product? Of een van onze andere producten? Neem gerust contact met ons op.