Scheepsbellen

Scheepsbellen in messing en chroom

Een scheepsbel is een klassieke toevoeging aan uw zeilboot, motorboot of sloep. Bij ARC Marine hebben we chromen en messing scheepsbellen in verschillende formaten. Ook thuis of in de kroeg komen deze klassiekers goed van pas. Bestel uw scheepsbel online of bij een van onze dealers.

1 artikel

Klassieke bootaccessoires

Vroeger werd de scheepsbel gebruikt om de tijd aan te geven voor de scheepswachten. Elk half uur werd de klok geluid. Na acht keer luiden, na 4 uur dus, werden de scheepswachten afgelost. Ook bij gevaar of mist trok de bemanning aan de bel. Het touw aan de klepel wordt een ‘allemansend’ genoemd. Nu kan je het gebruiken om de aandacht te trekken van de brugwachter of te waarschuwen bij gevaar. Maar tegenwoordig dient deze klassieke bootaccessoire voornamelijk ter decoratie.

Verschillende soorten

Wij hebben messing en chromen scheepsbellen in het assortiment, die uw schip een luxe uitstraling geven. Hang bijvoorbeeld een bel naast uw naambord. De volgende maten zijn verkrijgbaar: 

  • Messing scheepsbel: 7,5 cm, 15 cm en 17,5 cm
  • Chromen scheepsbel: 21 cm en 30 cm

Onze chromen scheepsbel is een mooi alternatief voor een rvs scheepsbel. De bel is gemaakt van verchroomd messing en daardoor van hoogwaardige, zware kwaliteit. Alle scheepsbellen worden geleverd met een ophangsysteem zodat u de bel aan de muur kunt bevestigen. 

Ook ideaal voor de kroeg, school of thuis

Niet alleen aan boord, ook thuis komt zo’n klassieke bel goed van pas. Bijvoorbeeld om duidelijk te maken dat iedereen aan tafel moet of als voordeurbel. Onze scheepsbellen worden ook gebruikt in kroegen, scholen en winkels. Scholen luiden ze om het einde van de pauze aan te geven, cafés voor een rondje van de zaak en winkels om klanten binnen te horen komen. 

Scheepsbel laten glanzen als nieuw

Tot slot: om uw chromen of messing bel na verloop van tijd weer te laten glanzen, kunt u messing-/koperpoets of chroompoets gebruiken. 

Heeft u nog vragen over dit product? Of een van onze andere producten? Neem gerust contact met ons op.