Trappen

Teak traptreden, kajuittrappen en steigertrappen

Bij ARC Marine vindt u mooie teakhouten zwemtraptreden, kajuittrappen en een dekopstap om het van en aan boord stappen makkelijker te maken. De teak kajuittrap heeft aan weerszijden leuningen zodat u zich goed vast kunt houden wanneer u van de kajuit naar de kuip loopt (en terug). U bestelt al onze trappen en traptreden makkelijk en snel in onze watersport webshop of bij een dealer in de buurt.

5 artikelen

Teak traptrede

Om een zwemtrap op uw boot te maken, kunt u onze zwemtraptreden gebruiken. Dit zijn teakhouten plankjes met voorgeboorde gaten en groeven tegen het uitglijden. We hebben de teak traptredes in twee uitvoeringen:  

  • Zwemtraptrede met platte onderkant: deze kunt u op een vlakke ondergrond monteren. De afmeting van deze trede is 26 x 4.8 cm.
  • Zwemtraptrede met ronde onderkant: deze kunt u bijvoorbeeld op een rvs zwemtrap met ronde treden monteren. De teak treden voorkomen dat u uitglijdt op de gladde ronde buizen. We hebben deze zwemtraptrede voor ronde buizen met een diameter van 22 of 25 cm, met een lengte van 20 of 30 cm.

Bent u op zoek naar een zwemplateau? Deze kunt u zelf op maat maken met onze teak blokroosterprofielen.

Teak kajuittrap

De kajuit ligt vaak lager dan de kuip. Deze hoogte kunt u overbruggen met een kajuittrap. Dit maakt het makkelijker en veiliger om van de kajuit naar de kuip te lopen (en terug). Aan de trap zitten twee leuningen met uitsparing waar u zich aan vast kunt houden. De ARC Marine kajuittrap is gemaakt van hoogwaardig teak en in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: 2, 3, 4 of 5 treden. Bij het product staan de afmetingen aangegeven. 

Veilig aan boord stappen

Het van en aan boord stappen vraagt de nodige oplettendheid. ARC Marine biedt praktische accessoires om het opstappen veiliger en makkelijker te maken. Bijvoorbeeld met een dekopstap die u kunt monteren op de plek waar u over het algemeen aan boord stapt. De dekopstap is een teak plank met groeven die zorgen voor meer grip. Door een steigertrap op de steiger te bevestigen, wordt het makkelijk om de hoogte tussen de steiger en de punt van uw schip te overbruggen. Zeker wanneer u spullen aan boord moet zetten, is een teak steigertrap onmisbaar. En om het nog makkelijker te maken, hebben wij ook loopplanken in onze collectie.