Dinghy

Accessoires voor uw bijboot: buitenboordmotorsteun en roeidollen

Een dinghy is een bijboot waarmee u zich snel en makkelijk kunt verplaatsen in de haven of in een baai, bijvoorbeeld wanneer u voor anker ligt. Om een dinghy aan te drijven, kunt u kiezen voor een buitenboordmotor of roeispanen. Bij ARC Marine vindt u teak buitenmoordmotorsteunen en messing roeidollen voor uw bijboot. Deze kunt u online bestellen of bij een dealer in de buurt.

3 artikelen

Teak buitenboordmotorsteun online kopen

Om de buitenboordmotor van uw bijboot op te slaan, kunt u een motorsteun of motorplank aan de railing van uw zeil- of motorboot hangen. Zo heeft u geen ‘last’ van de buitenboordmotor wanneer u deze niet gebruikt. Bovendien is dit een veilige manier om de motor op te bergen. ARC Marine heeft twee verschillende modellen teakhouten buitenboordmotorsteunen:

  • Buitenboordmotorsteun met rvs bouten en moeren: deze steun bestaat uit twee planken die u om uw railing (doorsnee 2,5 cm) klemt door de planken tegen elkaar aan te schroeven met de meegeleverde bouten en moeren.
  • Buitenmoordmotorsteun (excl. montagemateriaal): deze dient bijvoorbeeld ter vervanging van een bestaande steun. De plank kunt u met de los verkrijgbare montagekit - of met de al aanwezige klemmen - aan de railing of buitenboordmotorstoel bevestigen. 

Tip! Wanneer u zelf een buitenboordmotortrolley wilt maken, kunt u onze buitenboordmotorsteun gebruiken om de motor aan op te hangen.

Roeidollen en roeidolhouders

Als alternatief voor een buitenboordmotor, kunt u uw (houten) bijboot uitrusten met roeiriemen. Bij ARC Marine vindt u een messing roeidol in de volgende maten: diameter 35 mm, breedte roeiriemhouder 47 mm & diameter 40 mm, breedte roeiriemhouder 60 mm. De bijpassende pot, ofwel roeidolhouder, is los verkrijgbaar. 

Over ARC Marine

ARC Marine is een internationale groothandel in de watersport. Wij leveren wereldwijd teak meubels en accessoires, maar ook onbreekbare scheepsserviezen, nautisch bad- en keukentextiel, onderhoudsproducten, scheepsklokken en meer. Al onze producten kunnen online worden besteld of bij een van onze dealers