Aanleggen

Veilig aanleggen: pikhaken, kikkers & klampen

Met het juiste dekbeslag wordt het aanleggen van de boot eenvoudiger en veiliger. Bij ons vindt u kikkers, bolders en klampen in verschillende maten en materialen, zoals teak, messing en chroom. Ook onmisbaar bij het aanleggen is een (teak) pikhaak, ofwel boothaak, waardoor u de lijn eenvoudig om een bolder kunt leggen. Bekijk hier alle handige bootaccessoires voor het aanleggen en het veilig van en aan boord stappen.

11 artikelen

Chromen, messing en houten kikkers voor de boot

Kikkers en bolders worden gebruikt voor het vastleggen van landvasten. Deze monteert u op het dek van uw boot, maar eventueel ook op de steiger van uw thuishaven. Heeft u een teak dek? Bij ARC Marine vindt u teakhouten kikkers in verschillende maten: van 10 tot 30 centimeter. Deze matchen mooi met uw dek. Bij de teak kikkers worden proppen meegeleverd zodat u de schroefgaten weg kunt werken. Naast teak kikkers hebben wij chromen en messing kikkers, klampen en bolders in verschillende maten. Een greep uit onze collectie:

  • Vlaggenstokkikker: deze monteert u op de vlaggenstok en gebruikt u voor het vastzetten van een vlag.
  • Steigerkikker: geef de box in uw thuishaven een chique uitstraling door chromen, messing of houten kikkers op de steiger te monteren.
  • Inklapbare klamp: deze klamp kunt u inklappen zodat hij in het dek wegzakt.
  • Boegklampen: hiermee begeleidt u de landvast naar de kikker of bolder.

De kikkers, klampen en bolders kunnen op een zeilboot, motorboot of sloep worden gemonteerd. U bestelt het dekbeslag eenvoudig en snel in onze watersport webshop. Wanneer het product op voorraad is, kunnen wij het meestal dezelfde dag nog versturen.

Pikhaken/boothaken

Met een pikhaak of boothaak kunt u een lijn makkelijker om een bolder leggen. Wij hebben nyatoh en teakhouten pikhaken in twee maten: 1,5 en 2 meter. U kunt kiezen tussen een chromen of messing haak. 

Tot slot hebben wij een teak dekopstap die het aan en van boord stappen eenvoudiger en veiliger maakt. Deze houten plank - met groeven tegen uitglijden - monteert u op de plek waar u aan boord stapt. Bekijk ook de zwemtraptredes en kajuittrappen.