Vlaggenstokken

Vlaggenstokken

Om uw vlag te bevestigen en mooi te laten wapperen aan de achtersteven van uw boot zijn er vlaggenstokken verkrijgbaar. U heeft keuze uit verschillende materialen en maten. Afhankelijk van uw type schip geeft een chromen of teakhouten exemplaar de juiste uitstraling.

4 artikelen

Teak vlaggenstokken

Een teak vlaggenstok geeft uw sloep, motorboot of zeilboot een klassieke touch. Met de kikker kunt u de vlag eenvoudig vastknopen.

Onze teak vlaggenstokken voor de boot zijn in verschillende lengtes leverbaar, variërend van 40 tot 150 centimeter. Wanneer u op zoek bent naar een geuzenvlaggenstok, kiest u voor een kleine maat. Daarnaast heeft u keuze uit verschillende diameters: ø 1.6 t/m ø 2.5 centimeter.

Teak is een van de meest duurzame en weerbestendige houtsoorten. Het materiaal is ongelakt waardoor het een natuurlijke look geeft en nagenoeg onderhoudsvrij is.

Chroom vlaggenstokken

Vlaggenstokken van verchroomd messing zijn een chic alternatief voor exemplaren van aluminium. Wij hebben een chromen vlaggenstok met railingmontage en een vlaggenstok met voet in het assortiment. Door de voet is de vlaggenstok altijd eenvoudig te plaatsen en uit te nemen. De lengte varieert van 35 tot 100 centimeter en de diameter van ø 1.3 tot ø 2.5 centimeter.

Welke vlaggenstok voor mijn boot?

Welk materiaal u kiest is helemaal afhankelijk van uw smaak. Op moderne boten past een chromen vlaggenstokhouder erg goed. Een teakhouten vlaggenstok geeft een meer klassieke uitstraling. Wij adviseren altijd een vlaggenstok te kiezen die past bij uw type boot.

Het is belangrijk dat de maat van de vlag en vlaggenstok in verhouding zijn met de boot. Een te kleine vlag ziet er niet mooi uit en een te grote vlag hangt in het water. Houd er met de lengte van de stok rekening mee dat ongeveer 15% niet gebruikt wordt voor de hoogte van uw vlag.

Voor het bevestigen van de boot vlaggenstok zijn er verschillende vlaggenstokhouders. Let goed op dat de diameters overeenkomen. Heeft u een vlaggenstok van ø 2.5 centimeter dik? Dan is ook een houder van ø 2.5 centimeter benodigd.

Vlaggenstokhouder voor de boot kopen?

Al onze boot vlaggenstokhouders hebben een fraaie vormgeving en zijn van hoge kwaliteit. Bestel uw watersportproducten eenvoudig online in onze webshop of bezoek een dealer bij u in de buurt.