Pikhaken

Pikhaken

Een pikhaak, ook wel bootshaak genoemd, is onmisbaar aan boord. Dit handige hulpmiddel is inzetbaar tijdens verschillende situaties, zoals bij het aanmeren of als voorwerpen in het water zijn gevallen. ARC Marine heeft mooie, stevige pikhaken van teak en het tropische hardhout Nyatoh in het assortiment. Ze zijn in meerdere lengtes te verkrijgen.

4 artikelen

Multifunctionele bootaccessoire tijdens het varen

De pikhaak levert gemak en helpt u om uit lastige situaties te komen. Bij het aan -of afmeren aan een steiger of in een sluis kan het een welkome redder in nood zijn. Als u niet dicht genoeg bij de steiger of sluiswand ligt om de landvast rond de bolder of kikker te krijgen trekt u met de stok de boot gemakkelijk naar de kant. Een pikhaak is ook praktisch als u bijvoorbeeld even moet wachten voor de sluis. U kunt dan de steiger vasthouden zonder de boot met landvasten te moeten vastmaken. Bovendien is een pikhaak zeer geschikt om een reddingsboei of hond (via zijn zwemvest) mee uit het water te halen. Om alles veilig en soepel te laten verlopen is het raadzaam om de bootshaak altijd binnen handbereik te hebben.

Pikhaken bij ARC Marine

Bij ARC Marine zijn Nyatoh pikhaken en teak pikhaken verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zowel voor een kleine sloep als een middelgroot schip hebben we een passend model. U kunt kiezen voor een lengte van 1,5 of 2 meter en voor een haak in messing of chroom. De stokken hebben een luxe uitstraling en zijn eenvoudig op de boot op te bergen met een bootshaak klem.

Bootshaak kopen?

Een pikshaak van hoge kwaliteit bestelt u eenvoudig online in onze webshop. U kunt natuurlijk ook een bezoekje brengen aan uw dichtstbijzijnde dealer.