Afwerking & Onderhoud

Boot afwerken en onderhouden

Om maximaal van het vaarseizoen te genieten, moet er in het voor- en naseizoen heel wat worden geklust aan boord. ARC Marine heeft alles om de boot tot in de puntjes af te werken en te onderhouden. Van blokroosters en afwerkprofielen tot naamborden en schoonmaakmiddelen. Met deze producten vaart u straks stralend en stijlvol de horizon tegemoet.

Onze producten

Blokroosters voor zwemplateau, loopplank en meer

Wilt u een blokrooster zelf maken? Of liever kant en klaar kopen? ARC Marine heeft blokroosters in verschillende standaard maten die u voor allerlei doeleinden kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als loopplank, doucherooster, afscheidingswand, zwemplateau, kuiprooster, railingzitting etcetera. Door onze rechtstreekse contacten met de teakplantages en timmerfabrieken is het bovendien mogelijk om een blokrooster op maat te produceren voor u. Wanneer u ons een schets toestuurt met alle afmetingen, maken wij een offerte. Aan het op maat laten maken van een blokrooster zijn geen extra kosten verbonden, wel moet u rekening houden met een langere levertijd.

Een blokrooster zelf maken

Een andere optie is een zelfbouw-blokrooster. Een blokrooster zelf maken is makkelijk dan u denkt met de teak profielen van ARC Marine. U heeft daar verschillende blokrooster latten voor nodig: een blokroosterprofiel, een rechthoekig profiel en een randprofiel. Deze kunt u allemaal zelf op maat zagen en als een puzzel in elkaar leggen. De standaard lengte van elk profiel is 122 cm, maar we hebben ook een profiel van 180 cm. De profielen zijn in drie verschillende afmetingen verkrijgbaar, 12 x 12 mm, 18 x 18 mm en 24 x 24 mm.

Afwerkprofielen voor de boot

Wanneer u op zoek bent naar teak latten en afwerkprofielen, dan zit u goed bij ARC Marine. Wij staan wereldwijd bekend om het kwalitatieve ARC teak waarmee u uw boot prachtig kunt afwerken. Het assortiment bestaat onder andere uit:

  • Binnenhoeken en buitenhoeken;
  • Kantprofielen;
  • Hoekprofielen;
  • Deklijsten;
  • Ronde en vierkante profielen;
  • Deurranden;
  • Handrelingprofielen.

Alles is van teakhout en verkrijgbaar in verschillende maten. U kunt uw profielen online bestellen, dan leveren wij ze thuis of bij uw boot af.

Schroefgaten vullen met proppen

Onze teak proppen zijn bestsellers. Deze kunt u gebruiken voor het onzichtbaar wegwerken van schroefgaten. Het is geen fraai gezicht wanneer schroeven zichtbaar zijn in uw teak dek, kastjes, afwerklijsten etcetera. Door de schroefgaten te vullen met een teak prop, ziet u er niets meer van. De houten proppen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters, van 6, 8, 10, 12 of 15 mm. En leverbaar in verpakkingen van 100 of 1000 stuks.

Ventilatierooster op maat

Aan boord kan het vochtig worden. Zorg dus voor voldoende luchtcirculatie om het vocht af te voeren. Dit kan met dekventilatoren en luchthappers, maar ook door ventilatieroosters te plaatsen in de kasten, doucheruimte en kajuitdeuren. Ventilatieroosters voor op de boot kunt u bij ARC Marine in standaard maten krijgen, maar u kunt ook een louvredeur of ventilatierooster op maat maken. Hiervoor heeft u nodig:

  • Zijrails: hiermee bepaalt u de breedte en hoogte van het ventilatierooster of louvredeur.
  • Lamellenprofielen: u kunt deze zagen in een lengte naar wens.
  • Pennen: hiermee bevestigt u de eindstukken aan elkaar.

Het monteren van een teakhouten ventilatierooster op maat is heel eenvoudig. Bestel de losse onderdelen online bij ARC Marine. Bijna alles is uit voorraad leverbaar.

Naambord voor op de boot

Wilt u uw scheepsnaam stijlvol aan de boeg laten prijken? ARC staat bekend om de houten scheepsnaamborden. Zo’n teak scheepsnaambord kan met plakletters of messing verchroomde letters worden afgewerkt. De plakletters zijn gemaakt van zelfklevend aluminium en verkrijgbaar in goud en chroom, in 3 en 5 cm. De messing letters zijn in gepolijst messing en verchroomd messing verkrijgbaar, in 4 en 8 cm. Deze zijn voorgeboord en kunnen met schroeven aan een scheepsnaambord worden bevestigd. U kunt het naambord dus zelf maken.