Vlaggen en toebehoren

Vlaggenstokken & vlaggenstokhouders

Wist u dat het voeren van een landvlag verplicht is wanneer u gaat varen? Een vlag bevestigt u met een vlaggenstok en een vlaggenstokhouder aan de achtersteven van uw schip. Bij ARC Marine vindt u verschillende vlaggenstokken voor de boot, waaronder teak vlaggenstokken, en messing en chromen vlaggenstokhouders. U kunt deze bootaccessoires online bestellen in onze watersport webshop of bij een dealer bij u in de buurt.

7 artikelen

Vlaggenstok voor de boot

Naast dat het voeren van een vlag verplicht is tijdens het varen, ziet het er ook nog eens mooi uit wanneer een vlag wappert aan de achtersteven van uw boot. Een vlag moet u op tijd vervangen, want varen met een verkleurde, gescheurde of versleten vlag gaat tegen de vlagetiquette in. De keuze van de vlaggenstok is niet aan regels verbonden, wel moet de maat van de vlag en de vlaggenstok in verhouding zijn met de boot. Belangrijk daarbij is dat de vlag niet in het water mag hangen. Bij ARC Marine hebben we verschillende vlaggenstokken:

  • Teak vlaggenstok: deze geeft uw sloep, motorboot of zeilboot een klassieke touch. We hebben houten vlaggenstokken in verschillende maten: van 40 cm t/m 150 cm. Wanneer u op zoek bent naar een geuzenvlaggenstok, kiest u voor een kleine maat.
  • Chromen vlaggenstok: u heeft de keuze uit een verchroomde vlaggenstok met railingbevestiging en een vlaggenstok met voet. De lengte varieert van 35 cm tot 100 cm. De vlaggenstokken zijn gemaakt van verchroomd messing en zijn daardoor een chic alternatief voor een vlaggenstok van aluminium. 

Vlaggenstokhouder voor de boot

Wanneer u een vlag op uw boot wilt bevestigen, moet u goed kijken naar de diameter van de vlaggenstok. Deze moet overeenkomen met de diameter van de vlaggenstokhouder. Wij hebben een chromen en messing vlaggenstokhouder in de volgende maten: 1,6 cm, 2 cm en 2,5 cm. Om de vlag aan de vlaggenstok vast te maken, heeft u een vlaggenstokklamp nodig. Deze zit meestal al op de vlaggenstok, maar is eventueel ook los verkrijgbaar bij ARC Marine.

Heeft u nog een vraag over een van onze producten? Neem gerust contact met ons op.