Tafels

Teak boottafels in alle soorten en maten

Bent u op zoek naar een geschikte tafel voor op de boot? ARC Marine heeft een grote collectie boottafels. Van kleine kuiptafel tot riante inklapbare eettafel. Veel exemplaren kunnen in hoogte worden aangepast zodat u er zowel aan kunt borrelen als dineren. Alle boottafels in ons assortiment kunnen eenvoudig worden ingeklapt en opgeborgen in een bakskist of kast.

42 artikelen

Klaptafels: van bijzettafel tot inklapbare eettafel

Met een teak klaptafel kunt u overal aan boord een gezellig eethoekje creëren. Wij bieden inklapbare tafels in veel verschillende maten en modellen. Onze dinertafels hebben een inklapbaar onderstel met 2 of 3 posities. De klaptafels kunnen daardoor als eettafel en als borreltafel worden gebruikt. Ons meest compacte model is de Southampton. Hiervan bestaat het tafelblad uit twee delen die uit elkaar getrokken en naar beneden geklapt kunnen worden. De tafel kan dan als een koffer worden gedragen. Het los verkrijgbare middenstuk kan tussen de twee delen geschoven worden zodat de tafel groter en hoger wordt: ideaal om aan te dineren.

Teak tafelbladen

In de kuip en kajuit heeft u vaak beperkte ruimte. Met onze losse tafelbladen maakt u optimaal gebruik van de kleine ruimte aan boord. Een tafelblad kunt u namelijk eenvoudig weghalen en opbergen. De teak tafelbladen zijn in veel verschillende afmetingen verkrijgbaar, in massief teak en teak fineer. Het kleinste blad is 65 x 35 cm, het grootste 125 x 80 cm.

Verstelbare tafelpoten

U bepaalt zelf welke tafelpoot u onder het tafelblad zet. We hebben telescopische tafelpoten die in hoogte kunnen worden versteld, maar ook vaste tafelpoten van aluminium. U klikt de poot in een inbouw- of opbouwvoet. Ook deze vindt u op onze website. Een andere mogelijkheid is het bevestigen van het tafelblad aan de stuurstand. U gebruikt daarvoor de stuurkolom-montageset, die u ook op onze website vindt. Hiermee kunt u het tafelblad eenvoudig naar beneden klappen wanneer u het niet gebruikt. Zo’n inklapbare kuiptafel is ideaal voor op zeiljachten.

Verschil geoliede en ongeoliede tafel

Veel van onze teak boottafels zijn geolied en ongeolied verkrijgbaar. Een geoliede tafel heeft een subtiele glans en een iets donkerdere kleur dan een ongeoliede teak tafel. Een geoliede tafel is geschikt voor binnen- en buitengebruik, maar bij buitengebruik moet het regelmatig opnieuw geolied worden. Een ongeoliede tafel is onbewerkt en daardoor bij uitstek geschikt voor buitengebruik. Het onbewerkte teak vergrijst naar verloop van tijd. Wanneer u de oorspronkelijke kleur terug wilt, kunt u daarvoor een speciale teak cleaner gebruiken.

Teak tafels buiten gebruiken

Teak is een duurzame hardhoutsoort dat u gerust buiten kunt gebruiken. Zeker wanneer u kiest voor ongeolied teak, heeft u weinig onderhoud. Veel van onze teak scheepstafels en tafelbladen hebben een blokrooster- of een lattenprofiel waardoor het regenwater weg kan lopen.

Teakhouten boottafel kopen?

Bestel uw teak boottafel eenvoudig online en laat het thuis of bij uw schip afleveren.