Tafels

Teak boottafels in alle soorten en maten

Bent u op zoek naar een geschikte tafel voor op de boot? ARC Marine heeft een grote collectie boottafels. Van kleine kuiptafel tot riante inklapbare eettafel. Veel exemplaren kunnen in hoogte worden aangepast zodat u er zowel aan kunt borrelen als dineren. Alle boottafels in ons assortiment kunnen eenvoudig worden ingeklapt en opgeborgen in een bakskist of kast.

ARC Marine boottafels zijn vervaardigd van teak, de sterkste houtsoort die bestaat en nauwelijks splintert. Dit uitzonderlijk duurzame materiaal maakt ze ideaal voor buitengebruik. Bovendien geeft teak je boot een luxueuze uitstraling.

36 artikelen

Klaptafels: van bijzettafel tot inklapbare eettafel

Uw vaart wordt nóg prettiger met een klaptafel van ARC Marine. Geniet tijdens warm weer heerlijk op het dek van een diner of borrel aan één van onze boottafels. Ons assortiment is ruim: We hebben modellen met ronde, vierkante en rechthoekige tafelbladen in verschillende groottes. Voor ieder is er wat wils! De inklapbare functie zorgt voor een optimale benutting van de ruimte aan boord. 

Onze dinertafels hebben een inklapbaar onderstel met 2 of 3 posities en kunnen daardoor als eet-, borrel- en koffietafel worden gebruikt. Model Southampton is het meest compact. Het blad bestaat uit twee delen die uit elkaar geschoven en naar beneden geklapt kunnen worden. De tafel kan dan als een koffer worden gedragen. Daarnaast is er een tussenstuk verkrijgbaar waarmee je de tafel kan verhogen en verlengen. 

Teak tafelbladen

In de kuip en kajuit heeft u vaak beperkte ruimte. Met onze losse tafelbladen maakt u optimaal gebruik van de kleine ruimte aan boord. Een tafelblad kunt u namelijk eenvoudig weghalen en opbergen. De teak tafelbladen zijn in veel verschillende afmetingen verkrijgbaar, in massief teak en teak fineer. Het kleinste blad is 65 x 35 cm, het grootste 125 x 80 cm.

Verstelbare tafelpoten

U bepaalt zelf welke tafelpoot u onder het tafelblad zet. We hebben telescopische tafelpoten die in hoogte kunnen worden versteld, maar ook vaste tafelpoten van aluminium. U klikt de poot in een inbouw- of opbouwvoet. Ook deze vindt u op onze website. Een andere mogelijkheid is het bevestigen van het tafelblad aan de stuurstand. U gebruikt daarvoor de stuurkolom-montageset, die u ook op onze website vindt. Hiermee kunt u het tafelblad eenvoudig naar beneden klappen wanneer u het niet gebruikt. Zo’n inklapbare kuiptafel is ideaal voor op zeiljachten.

Verschil geoliede en ongeoliede tafel

Veel van onze teak boottafels zijn geolied en ongeolied verkrijgbaar. Een geoliede tafel heeft een subtiele glans en een iets donkerdere kleur dan een ongeoliede teak tafel. Een geoliede tafel is geschikt voor binnen- en buitengebruik, maar bij buitengebruik moet het regelmatig opnieuw geolied worden. Een ongeoliede tafel is onbewerkt en daardoor bij uitstek geschikt voor buitengebruik. Het onbewerkte teak vergrijst naar verloop van tijd. 

Teak tafels buiten gebruiken

Teak is een duurzame hardhoutsoort dat u gerust buiten kunt gebruiken. Zeker wanneer u kiest voor ongeolied teak, heeft u weinig onderhoud. Veel van onze teak scheepstafels en tafelbladen hebben een blokrooster- of een lattenprofiel waardoor het regenwater weg kan lopen.

Teakhouten boottafel kopen?

Bestel uw teak boottafel eenvoudig online en laat het thuis of bij uw schip afleveren. Er zijn ook bijpassende scheepsstoelen verkrijgbaar.