Scheepsnamen

Scheepsnamen: naamborden & letters

Een mooi scheepsnaambord is de finishing touch van uw boot. ARC Marine heeft een ruim assortiment teak naamborden in verschillende soorten en maten. In onze online watersportwinkel vindt u ook (verchroomde) messing letters en cijfers die u op de borden kunt schroeven. 

17 artikelen

Teak naamborden

Met een mooi naambord kunt u de naam van uw boot met trots aan de buitenwereld tonen. Bij ARC Marine vindt u verschillende teakhouten naamborden die u aan de spiegel, opbouw of punt van uw boot kunt bevestigen. We hebben een recht naambord in twee formaten: 40x8 cm en 40x14 cm. Daarnaast hebben we een sierlijk, klassiek houten naambord in vier maten: 47, 64, 92 en 127 cm. Welke maat u nodig heeft hangt onder andere af van de lengte van uw scheepsnaam en de plaats waar het bord komt te hangen. Met de los verkrijgbare messing en verchroomde letters kunt u de naam op het bord schroeven. 

Wilt u liever zelf een naam laten graveren? Kies dan voor de blanco houten naambordjes. Deze hebben we in verschillende uitvoeringen.

Gegraveerde houten bordjes

Naast grote scheepsnaamborden hebben we ook kleine (aanwijs)bordjes met standaard teksten als ‘Toilet’, ‘No Smoking’ en ‘Captain’. Met deze houten bordjes stylt u uw boot helemaal af.

Duurzaam materiaal met een natuurlijke look

Van teakhouten producten heeft u lang plezier. Het materiaal is namelijk tijdloos en buitengewoon duurzaam.

De teakhouten naamborden in ons assortiment zijn ongeolied en hebben daardoor een natuurlijke look. U kunt het bord onbehandeld laten of afwerken met olie of lak voor meer glans. 

Zelf een scheepsnaambord maken

Geef uw boot extra karakter en maak zelf uw naamplaat. Het is heel eenvoudig, volg onderstaand stappenplan:

  1. Kleur letters kiezen: maak een keuze tussen messing en verchroomd messing. Messing letters zijn iets klassieker, chromen letters hebben een modernere uitstraling.
  2. Kies de maat van de letters & cijfers: u heeft de keuze uit 4 en 8 cm. Wanneer u de letters op een teak naambord wilt bevestigen, moet u vooraf nagaan of uw scheepsnaam op het bord past.
  3. Kies een scheepsnaambord: gaat u voor het klassieke scheepsnaambord of voor het rechte bord?
  4. Lengte naambord: zorg dat het bord groot genoeg is voor uw scheepsnaam én past op de plek waar u het bord wilt monteren.
  5. Letters schroeven: de messing letters en cijfers van ARC Marine zijn voorgeboord dus deze kunt u eenvoudig zelf schroeven op het bord. Maak van tevoren een evenwichtige verdeling van de letters en trek een rechte lijn met een potlood zodat u alle letters op gelijke hoogte kunt vastboren.

Teakhouten (naam)bord kopen?

Maak uw boot helemaal af met een persoonlijke naamplaat of gegraveerd bordje. Producten van ARC Marine zijn van hoge kwaliteit en eenvoudig online te bestellen. U kunt natuurlijk ook terecht bij uw dichtstbijzijnde dealer.