Scheepsnamen

Scheepsnamen: naamborden & letters

Een mooi scheepsnaambord is de finishing touch van uw boot. ARC Marine heeft een ruim assortiment teak naamborden in verschillende soorten en maten. In onze online watersportwinkel vindt u ook (verchroomde) messing letters en cijfers die u op de borden kunt schroeven. 

11 artikelen

Teak naamborden

Bij ARC Marine vindt u verschillende teakhouten naamborden die u aan de spiegel, opbouw of punt van uw boot kunt bevestigen. We hebben een recht naambord in twee formaten: 40x8 cm en 40x14 cm. Daarnaast hebben we een sierlijk, klassiek houten naambord in vier maten: 47, 64, 92 en 127 cm. Welke maat u nodig heeft hangt onder andere af van de lengte van uw scheepsnaam en de plaats waar het bord komt te hangen. Met de los verkrijgbare messing en verchroomde letters kunt u de naam op het bord schroeven. 

Naast grote scheepsnaamborden hebben we ook kleine (aanwijs)bordjes met standaard teksten als ‘Toilet’, ‘No Smoking’ en ‘Captain’. Wilt u liever zelf een naam laten graveren? Kies dan voor de blanco houten naambordjes. Deze hebben we in verschillende uitvoeringen. 

Zelf een scheepsnaambord maken

U kunt eenvoudig zelf uw scheepsnaambord maken. Volg onderstaand stappenplan:

  1. Kleur letters kiezen: maak een keuze tussen messing en verchroomd messing. Messing letters zijn iets klassieker, chromen letters hebben een modernere uitstraling.
  2. Kies de maat van de letters & cijfers: u heeft de keuze uit 4 en 8 cm. Wanneer u de letters op een teak naambord wilt bevestigen, moet u vooraf nagaan of uw scheepsnaam op het bord past.
  3. Kies een scheepsnaambord: gaat u voor het klassieke scheepsnaambord of voor het rechte bord?
  4. Lengte naambord: zorg dat het bord groot genoeg is voor uw scheepsnaam én past op de plek waar u het bord wilt monteren.
  5. Letters schroeven: de messing letters en cijfers van ARC Marine zijn voorgeboord dus deze kunt u eenvoudig zelf schroeven op het bord. Maak van tevoren een evenwichtige verdeling van de letters en trek een rechte lijn met een potlood zodat u alle letters op gelijke hoogte kunt vastboren.

ARC Marine: teak & meer

Bij ARC Marine vindt u alles om uw boot een luxe, comfortabele uitstraling te geven. Van teak meubels en accessoires tot onbreekbare scheepsserviezen en outdoorkussens. Wij zorgen ervoor dat u optimaal van het vaarseizoen en uw boot kunt genieten. Al onze producten zijn online verkrijgbaar en bij uw watersportdealer.