Wempe scheepsklokken: een sieraad voor de boot

De inrichting van een boot is pas compleet met een set messing of chromen scheepsinstrumenten aan de wand. Wempe is een wereldwijd geliefd Duits merk dat al sinds het begin van de vorige eeuw hoogwaardige scheepsklokken maakt voor de watersport. De instrumenten zijn een sieraad voor de boot en daarbij een praktisch hulpmiddel bij het navigeren. Overweegt u om een Wempe scheepsklok aan te schaffen, maar heeft u hulp nodig bij het kiezen? In dit blog helpen we u verder.

 

Wempe scheepsklokken

Bepaal uw koers met Wempe scheepsklokken

Behalve dat scheepsklokken een decoratieve functie hebben aan boord, zijn ze ook bijzonder praktisch. Alle moderne apps ten spijt, er gaat niets boven de nauwkeurigheid van de traditionele scheepsinstrumenten van Wempe. Het is dan ook niet voor niets dat ook professionele watersporters kiezen voor de handgemaakte instrumenten van dit Duitse merk. 

Wempe heeft verschillende series met elk een eigen stijl. Een serie bestaat uit barometers, thermo-/hygrometers, comfortmeters, (getijden)klokken en weerstations die allemaal individueel, maar ook als set kunnen worden gebruikt. Met een scheepsklokken-set kunt u in één oogopslag zien hoe laat het is, wat de temperatuur is, of het hoog- of laagwater is, wat voor weer het wordt en hoe hoog de luchtvochtigheid is. Deze informatie helpt u onder andere bij het bepalen van de koers. 

Dankzij de hoogwaardige uitstraling van de scheepsinstrumenten van Wempe worden ze niet alleen op boten toegepast, maar ook in interieurs, hotels en kantoorpanden. 

Bekijk hier de hele Wempe scheepsklokken collectie.

Wempe series: Navigator, Pilot, Commander, Regatta, Nautik, Bremen en meer

Wempe heeft verschillende series in de collectie, elke serie biedt een complete range aan scheepsinstrumenten. Een serie heeft een specifieke stijl waardoor alle instrumenten uit dezelfde serie met elkaar kunnen worden gecombineerd. Zo kunt u dus uw eigen Wempe scheepsklokken-set samenstellen. 

De Wempe Navigator II-serie is een nieuwe serie bestaande uit moderne scheepsinstrumenten met een robuuste matzwarte behuizing en wijzerplaat. De klokken zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en hebben een stoere, industriële uitstraling. U kunt kiezen tussen een baro-/thermo-/hygrometer, een scheepsklok of een complete set inclusief klok, baro-, thermo- en hygrometer. Ook de series Pilot III, Pilot V, Commander en Regatta hebben een moderne look.

Bent u op zoek naar een meer klassieke messing scheepsklok? Ook dan heeft Wempe genoeg keuze. In de series Cup, Nautik, Skiff, Pirat II, Bremen II en Admiral II vindt u messing scheepsklokken in verschillende uitvoeringen. Deze klokken zijn ook in verchroomd messing en/of vernikkeld messing verkrijgbaar.

Over Wempe

Wempe is een Duits merk dat al sinds 1905 maritieme scheepsinstrumenten maakt. De instrumenten worden niet alleen gebruikt in de pleziervaart, maar ook op onderzoeksschepen en cruiseschepen. Alle scheepsklokken zijn met de hand gemaakt van hoogwaardige materialen waardoor ze generaties lang meegaan. De collectie bestaat uit klokken, barometers, hygrometers en weerstations in verschillende series en prijsklassen.

ARC Marine is de officiële Wempe distributeur

ARC Marine is sinds 2019 de officiële distributeur van Wempe scheepsklokken. Wij leveren de klokken wereldwijd aan watersportwinkels, cruiseschepen, booteigenaren, beroepsvaart en jachtbouwers. Heeft u nog vragen over de Wempe scheepsklokken? Neem contact met ons op of met een dealer in de buurt.

Bekijk de producten