Zeevast dining & wining

Slechts één golf is er nodig om een ontbijtje of avondmaal van tafel te laten glijden. En daarom adviseren wij om aan boord alleen onbreekbare borden en glazen te gebruiken. Het liefst met antislip voet, dan weet u zeker dat u zeevast kunt dineren.

Onbreekbaar servies

Onbreekbare glazen

Het Spaanse merk Marine Business is een van ’s werelds grootste leveranciers van onbreekbaar servies en glaswerk. Naast Melamine borden, bekers en bakjes heeft Marine Business ook een groot assortiment onbreekbare wijn-, water- en champagneglazen, vervaardigd uit Tritan. Veel van deze onbreekbare glazen van Marine Business zijn voorzien van een antislip voet zodat ze niet van tafel kunnen glijden.

Tritan

Tritan is een plasticsoort dat BPA-vrij is en dus niet slecht voor de gezondheid. BPA-vrij wil namelijk zeggen dat er geen Bisphenol-A is gebruikt bij de productie. Tritan is een zeer sterk, onbreekbaar materiaalsoort en heeft als groot voordeel dat het gewoon in de afwasmachine kan. Daarnaast is het qua uitstraling bijna niet van echt glas te onderscheiden.

Onbreekbaar servies

Aan boord moet servies tegen een stootje kunnen. Porseleinen borden zijn dan ook af te raden. De nautische lifestyle vraagt om onbreekbaar servies. Marine Business heeft verschillende serviesseries in de collectie. Van het nautische Northwind tot het moderne Sea-servies. Nieuw in de collectie zijn de romantische Rosette- en Harmony-series waarvan de borden een overtuigende aardewerk uitstraling hebben en toch onbreekbaar zijn doordat ze zijn vervaardigd uit Melamine. Deze nieuwe series hebben een neutrale uitstraling waardoor ze niet alleen aan boord, maar ook tijdens een picknick of tuinfeest kunnen worden gebruikt.

Melamine

Melamine is een duurzaam materiaalsoort dat in een mal gevormd wordt. Het materiaal heeft als voordeel dat het hittebestendig is en geschikt voor de afwasmachine. Bij normaal gebruik is het onbreekbaar. Bij een hoge impact, kunnen Melamine borden echter breken. Het materiaal is niet volledig krasvrij.

Antislip

Als extra zekerheidje heeft het Monaco-, Regata- en Welcome On Board-servies van Marine Business een antislip-ring aan de onderkant gekregen. Zo kunt u zelfs aan de wind of op hoge zee in alle rust genieten van uw diner.

Palm Products

Palm Products is een andere leverancier van onbreekbaar servies. Dit Australische merk werkt veel samen met de wereldberoemde ontwerper Marc Newson. De borden en kommen van dit merk hebben een frisse, moderne uitstraling. Het servies is porseleinwit en heeft aan de onderkant een gekleurde antislip ring. De kleuropties zijn marineblauw, oranje, lichtblauw en zwart. Het materiaalsoort waar Palm Products gebruik van maakt is Sorona.

Sorona

Sorona is in tegenstelling tot Melamine en andere plasticsoorten kraswerend, onbreekbaar (ook bij hogere impact), 100% recyclebaar en geschikt voor de afwasmachine én magnetron. Het materiaal is voor 35% gemaakt uit hernieuwbaar maïsafval en heeft een porseleinen glans.