Bootstoel kopen: waar moet u op letten?

Inklapbaar, draaibaar, met of zonder poot, in hoogte verstelbaar, wel of geen armleuningen … Er bestaan heel veel verschillende bootstoelen. Welke bootstoel voor u het meest geschikt is, hangt af van uw wensen. Om u te helpen kiezen, vergelijken we in dit blog alle bootstoelen uit onze collectie. Komt u er niet uit? Neem gerust contact met ons op of met een dealer in de buurt.

Bootstoel kopen: waar moet u op letten?

Welke regisseursstoel kiest u?

Wanneer u op zoek bent naar een inklapbare bootstoel die ook nog eens comfortabel zit, dan is een regisseursstoel ideaal. Bij ARC Marine hebben we verschillende regisseursstoelen voor de boot. Om ze te kunnen vergelijken, zetten we alle eigenschappen van elke stoel voor u op een rij:

  • Regisseursstoel I is zeer compact in te klappen zodat u de stoel in een bakskist of kast kunt bewaren. Deze teak bootstoel met armleuningen wordt geleverd met canvas bekleding of kussens. De deluxe kussens zorgen voor extra comfort en kunt u eenvoudig verwijderen wanneer u de bootstoel wilt inklappen.
  • Regisseursstoel II heeft een iets bredere zitting en rechte poten waardoor u stabiel en stevig zit. De teakhouten bootstoel is alleen minder compact in te klappen dan regisseursstoel I doordat de armleuningen niet naar beneden kunnen worden geklapt. Deze regisseursstoel is uitsluitend verkrijgbaar met deluxe kussens in een kleur naar keuze.
  • Regisseursstoel The Edge is een van onze nieuwste modellen. Deze luxe bootstoel heeft een moderne uitstraling dankzij de strakke lijnen. Ook deze stoel is compact in te klappen, net als regisseursstoel I. Zowel het onderstel als de armleuningen kunnen worden ingeklapt. De stoel is verkrijgbaar met zandkleurige, navy of antracietkleurige kussens.
  • Regisseursstoel Victor is gemaakt van gepoedercoat aluminium en heeft teakhouten armleuningen. Hierdoor is de stoel licht van gewicht en dus makkelijk verplaatsbaar. Bovendien vouwt u deze lichtgewicht bootstoel in één handbeweging samen tot een compact pakket. Een ideale bootstoel voor binnen en buiten!

Tip! Wist u dat wij ook opbergtassen leveren voor al onze regisseursstoelen? Hierin blijft uw regisseursstoel droog en netjes.

Op zoek naar een stuurstoel?

Wanneer u op zoek bent naar een stuurstoel voor de boot, stelt u waarschijnlijk andere eisen dan aan een standaard bootstoel. Zo kan het handig zijn wanneer de stuurstoel in hoogte verstelbaar is en/of kan draaien. Bij ARC Marine hebben we verschillende stuurstoelen waar u uit kunt kiezen:

  • Hoge regisseursstoel: onze hoge regisseursstoelen kunnen als barkruk, maar ook als stuurstoel worden gebruikt. Deze luxe bootstoel van teakhout hebben we in twee varianten. Stuurstoel I is de hoge versie van regisseursstoel I en kan compact worden ingeklapt. Stuurstoel II is de hoge variant van regisseursstoel II en heeft een iets bredere zitting en rechte poten waardoor u stabiel en stevig zit. Van stuurstoel II kunnen de armleuningen niet naar beneden worden geklapt. Deze stoel is dus minder compact op te bergen dan stuurstoel I. Beide stuurstoelen hebben een voetenbankje voor extra comfort.
  • Bootstoel met poot: in onze watersport webshop vindt u ook een teak zitting die u kunt combineren met een verstelbare poot met gasveer. Zo creëert u een stuurstoel die in hoogte verstelbaar is. Ook wanneer u op zoek bent naar een bootstoel met draaiplateau is dit de juiste keuze. De poot van de bootstoel is namelijk draaibaar waardoor u goed zicht houdt op het water. In plaats van een poot kunt u ook een teak kolom onder de los verkrijgbaar teak zitting zetten. Hierin zit een lade waarin u spullen kunt opbergen.

Wilt u de stoelen ‘in het echt’ bekijken? Bezoek onze showroom, shop-in-shop of een dealer in de buurt.

Bekijk de producten